Witte Worst :

Eerst en vooral heeft witte worst niets te zien met ingewanden of dergelijke.

Witte worst is een lekkernij op zich zowel als op de BBQ als in de pan of in de oven of gewoon koud.

Het aanvankelijk recept van witte worst is 1/3 vlees, 1/3 brood en melk, 1/3 vet . Huidig wordt dit nog overal toegepast met uitzondering van Puydtjes Artisanale Vleewaren.Wij werken met een combinatie van varkensvlees en rundsvlees zonder brood, melk of extra vet. De reden daartoe is zeer simpel ,brood en melk zorgen voor een snelle verzuring met bedef tot gevolg, omdat tegen te gaan moet je dan bewaarmiddelen toevoegen die op hun beurt de kleur ondermijnen enz...Dus wij werken zonder kleurstoffen en bewaarmiddelen en dus hebben we ook een ander recept.

Witte pens wordt afgevuld in natuurdarmen van caliber 44 die de ideale breedte zijn en kunnen perfect in uw diepvriezer bewaard worden.

Glutenvrij, Tarwevrij, Lactosevrij, glutamaatvrij (smaakversterkervrij), zonder keurstoffen, zonder bewaarmiddelen en zonder toegevoegde aroma's.

Zoutgehalte : 16 gr/kg. (lager dan 19 gr/kg mag men de term zoutarm gebruiken)

Vetgehalte : 18 % (lager dan 19 % mag men de term vetarm gebruiken)

Ingrediënten : Varkensvlees, Rundsvlees, Kalfsvlees, Kruiden, Zout.

Verpakking / Bewaring :  1/   Vacuum 2 weken houdbaar in koelkast (5°C)

                                            2/   Diepvries ingepakt

Vraag : Hoe weet ik of er veel zetmeel (een dikmaker) in witte worst zit ?

Antwoord : Op het ogenblik dat je de witte pens in de pan gaat leggen of op de BBQ dan gaat hij plots heel erg zwellen en in de meeste gevallen barst hij dan ook open daarna brand hij zeer snel aan.